El-tjek & eftersyn

Torben Buhelt ApS udfører el-eftersyn og el-tjek i hele Storkøbenhavnsområdet og Nordsjælland.

 

El-tjek er vigtigt at huske!

Flere og flere andelsboligforeninger, ejerlejlighedsforeninger og kolonihaveforeninger stiller krav om, at der udarbejdes et el tjek i forbindelse med salg. I forbindelse med salg af anparter, lejligheder i ejerforeninger og kolonihaver tegnes der normalt ikke ejerskifteforsikring. 

Ved el tjekket gennemgås lejligheden rum for rum visuelt og der tages et antal stikprøver, hvor stikkontakter, afbrydere, lampeudtag eller indbygningslamper skrues ud og det checkes om der er de krævede dåser bag ved, og om den skjulte installation ser ud til at være udført korrekt. El-tavlen undersøges med hensyn til adgangsforhold, tavlekapslingen og korrekt dimensionering. HFI/HPFI relæet testes med installationstester for at konstatere, at det yder den beskyttelse der er påkrævet. Herudover isolationstestes gruppeledningerne, der går ud fra tavlen. 

Skema for el-syn er en skriftlig rapport, der indeholder resultatet af el tjekket. Rapporten vil oftest også indeholde et prisoverslag ift. udbedring af eventuelle fejl ved installationen. 

 

Eftersyn skal beskytte flere parter

El-eftersynsordningen er en del af huseftersynsordningen som har til formål at beskytte både hussælger og huskøber mod problemer som følge af fejl og mangler ved fast ejendom, i forbindelse med ejendomshandelen. El-eftersynsrapporten danner sammen med tilstandsrapporten grundlag for et tilbud om ejerskifteforsikring. 

Ved el-eftersynet gennemgås ejendommen rum for rum visuelt og der tages et antal stikprøver, hvor stikkontakter, afbrydere, lampeudtag eller indbygningslamper skrues ud og det checkes om der er de krævede dåser bag ved, og om den skjulte installation ser ud til at være udført korrekt. Eltavlen undersøges med hensyn til adgangsforhold, tavlekapslingen og korrekt dimensionering. HFI/HPFI relæet testes med installationstester for at konstatere, at det yder den beskyttelse der er påkrævet. 

El-eftersynsrapporten eller el-installationsrapporten er en skriftlig rapport, der indeholder resultatet af el-eftersynet. Eventuelle fejl ved el-installationen får karakterer efter hvor alvorlig fejlen er.  

Kun virksomheder med autorisation kan blive godkendt af Sikkerhedsstyrelsen til at udarbejde el-eftersynsrapporter. Torben Buhelt ApS er godkendt til at udarbejde el-eftersynsrapporter. 

Ring til os på telefon 44 44 30 54 eller skriv til os via kontaktside og få et tilbud på et eltjek eller eftersyn. Med stor erfaring omkring Gladsaxe, Gentofte, Lyngby, Søborg og Hellerup, står vi parat fra vores kontor i Bagsværd til at hjælpe dig.

Top